Mariënberg stuk effectiever dan Lutten

Voetbal draait, naast allerlei andere dingen, altijd nog om doelpunten maken! Waar de thuisploeg opzichtig faalde in het afmaken van de geboden kansen sprongen de Westerparkbewoners stukken beter om de mogelijkheden.

Zo voetbalde Mariënberg zich zakelijk en simpel naar een 0-4 overwinning op sportpark de Kei van de vriendelijke gastheer Lutten.

Een zege die je rustig geflatteerd mag noemen want voetballend gezien deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder in deze streekderby. Lutten had het in het eerste helft de zaken notabene beter voor elkaar tot ze bij de zestien van de roodzwarten kwamen, dan stokte de nauwkeurigheid en namen de verdedigers van Mariënberg het leder gemakkelijk over.
Daarbij scoorde Mariënberg op de juiste momenten.

De 0-1 viel vlak voor rust en de 0-2 net na rust. Vorige week al vier doelpunten weten te scoren tegen Hardenberg’85 en afgelopen zaterdag weer vier, nu tegen Lutten. Roy Doek tekende in de 42e minuut voor zijn 24ste competitiedoelpunt ooit voor Mariënberg na een assist van Rolf Hofsink.

De lob van Job

De mooie lob van Job betekende 5 minuten na rust al voorzichtig het naderende onheil voor Lutten. Hij stifte het balletje vanaf randje zestien over de kansloze Mulder, 0-2 na 50 minuten. Zoals gezegd, het was niet dat Lutten slecht speelde of het niet probeerde maar het ontbeerde de ploeg van Sander van de Lustgraaf aan scoringsdrang en/of een afmaker. Met dat bijltje hakte Mariënberg ook regelmatig de laatste seizoenen echter heeft het daar dit seizoen nog weinig last van. Het netje bollen gaat de voorwaartsen van Mariënberg lekker af.

In de 68e minuut stond nestor Rolf Hofsink wederom aan de basis van een doelpunt. Hij stuurde Job Wolters weg in de zestien, zijn pass was perfect en de afronding van met de week steeds beter spelende Wolters was ook niets mis mee, 0-3.
Mariënberg zat op rozen en had gelukkig het vizier op de vijandelijke goal in plaats van dat grote schip boven de bomen. Volgens goed ingelichte bronnen zat het Ponypark op slot. Nou de attracties stonden binnen de kalklijnen want de zege op Lutten kwam ook door het (h)echte collectief, iedereen speelde een puike wedstrijd.

Debuut in de slotfase

Leuk was ook dat in de slotfase Daan Kok, zoon van oud-Clemme Arjan, zijn debuut maakte als A-junior, hij kwam in de eindfase samen met Ramon Lubbers, in de goed draaiende ploeg. Het slotakkoord was voor Roy Doek, waar Rolf Hofsink inmiddels 10 sterren op zijn linkerborst heeft staan (250 goals – 1 ster voor elke 25 goals), noteerde Doek dus zijn eerste ster.
Hij maakte in de 74e minuut zijn 25ste goal in dienst van Mariënberg en dat zorgde voor de uiteindelijke 0-4 eindstand. Leuk detail: Roy scoorde zijn eerste goal ook tegen Lutten, dat was in april 2013. Tien jaar later rent de zoon van nog steeds over de groene velden. Gefeliciteerd Roy met deze mijlpaal, op naar naar je 2e ster. Gek genoeg werd één van je Ooms vroeger ook zo genoemd!

Cirkels zijn weer aardig rond en de overwinning kwam als welkome zege. Na afloop waren de analyses eensgezind. Terwijl de goed leidende scheidsrechter Martin Oldenbeuving uit Zwolle van zijn dik verdiende gehaktbal genoot waren de handen en kaarten snel geschud. Tja, het had ook zomaar 4-4 kunnen zijn. Maar ja, voetbal blijft het spelletje van wie de meeste doelpunten maakt wint uiteindelijk en dat deden wij dus. Gelukkig wel.

Wij blijven op de 2e plek staan. Banthum won, zij het moeizaam, van Kloosterhaar.
Nogmaals, het gaat uiteindelijk om doelpunten maken. Doe je dat, is de kans vrij groot aanwezig dat je wint.

Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS